вівторок, 31 березня 2015 р.

     31 березня  учні 1-А та 1-В класів здійснили цікаву пізнавальну екскурсію до м.Кременчук та м.Комсомольськ.
  Спочатку  побували на кондитерській фабриці «Рошен», що у Кременчуці. Екскурсія почалася із зустрічі групи на прохідній фабрики. Невеликий екскурс в історію створення кондитерської корпорації ROSHEN, розповідь про її продукцію та фабрики. Дізналися, що під власним «солодким знаком якості» ROSHEN виробляє до 200 видів високоякісних кондитерських виробів (шоколадні і желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти). Загальний обсяг виробництва продукції досягає 450 тисяч тон на рік. Потім переглянули  фільм про процес виробництва кондитерських виробів ROSHEN. Екскурсовод розповів  про технологічний процес виробництва карамелі і познайомив  з роботою загорткових машин і процесом складання гофрокоробів. Спостерігали  за процесом фасування карамелі в пакети на розфасовувально-пакувальному обладнанні. Потім  поспілкувалися  з екскурсоводом, поділилися враженнями  і пройшли  в зал для дегустації. По закінченню  дегустації  отримали  солодкі подарунки.        
Потім екскурсія продовжилася у м.Комсомольськ. Діти із задоволенням переглядали експонати в чудовому музеї історії гірничозбагачувального комбінату, познайомились із птеродактилем Кєшою. Завідувач музею і за сумісництвом чудовий екскурсовод Микола Стахів заінтригував не жарт розповідями про дивовижну силу місцевого каміння та тектонічні розломи. Першокласники  із захопленням слухали його розповідь. З цікавістю розглядали транспортний парк, машини якого працюють у кар’єрі. Діти побували біля самого кар’єра, де могли розглянути як різні машини працюють у ньому, як добувають залізну руду. Назбирали багато  «коштовних» камінців, які  повезли додому на згадку. Мали змогу сфотографуватися біля найбільшої вантажівки в Україні. Також діти познайомилися з виробництвом виробів на сучасний трикотажній фабриці «Фламінго».  А на прощання  Микола Стахів побажав дітям ніколи не втрачати віри у свої сили та завжди  пам’ятати слова «Я все можу!». 
  Незважаючи на не зовсім сприятливу погоду,  діти залишилися задоволеними, сповненими приємних вражень та готовими до нових подорожей та відкриттів.

вівторок, 24 березня 2015 р.

вівторок, 10 березня 2015 р.

 

10 березня  учні 1-В класу відвідали районну бібліотеку, де для них була проведена літературна година «Малим про Великого Кобзаря». Панець В.П. та Задоркіна Т.Ю. підготували цікавий та пізнавальний матеріал про життя та творчість Т.Г.Шевченка. Ми із захопленням слухали поетичні  рядки із «Кобзаря».  Цікаво було почути  вірші поета, які читали діти із різних країн світу. Також  здійснили віртуальну екскурсію святими місцями Черкащини, де пройшли дитячі роки Тараса.   Поетичне слово Кобзаря увійшло у кожне дитяче  сердечко і запалило в ньому вогник щирої любові, і поваги до Людини, яка стала для кожного українця духовним наставником, батьком і другом.

Детальніше із життям і творчістю Тараса Шевченка можна ознайомитися  на сайті .

пʼятницю, 6 березня 2015 р.



З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою. Без вас, дорогі жінки  та дівчатка не було б стільки світла, любові і тепла. Ви наповнюєте будні яскравими фарбами, спонукаєте до шляхетних вчинків і добрих справ. Нехай вас ніколи не оминає турбота близьких, а прекрасні почуття дарують натхнення для нових творчих успіхів і життєвих перемог.  Бажаю Вам міцного здоров'я, великого жіночого щастя, добра, любові. Нехай у Вашому домі будуть спокій та добробут, а Ваші серця будуть зігріті теплом та повагою рідних і близьких. Зі святом Весни, Вас !

неділю, 1 березня 2015 р.

1 березня — Міжнародний день громадсько-активних шкіл



1 березня 2010 року громадсько-активні школи України взяли участь у відзначенні міжнародного дня громадсько-активних шкіл.
13 жовтня 2000 року учасники міжнародної конференції «Громадсько-активні школи та освітянська політика в країнах перехідного періоду в XXI столітті» проголосили 1 березня міжнародним днем громадсько-активних шкіл. Відтак, щороку це свято відзначається у всіх країнах, де діють громадсько-активні школи, а це Росія, Хорватія, Угорщина, Азербайджан, Словакія, Казахстан, Киргизстан, Чорногорія, Молдова, Україна, Великобританія, Вірменія, Боснія та Герцеговина, Чехія тощо.
Метою дня громадсько-активних шкіл є привернення уваги до діяльності громадсько-активних шкіл щодо розвитку громад, розвиток партнерських стосунків між ГАШ на місцевому, національному та міжнародному рівнях
     Наша школа з 2010 року приєднана до обласної мережі ГАШ. У своїй діяльності громадсько-активні школи, в тому числі і наша, орієнтуються на 9 міжнародних стандартів: лідерство, соціальна інклюзія, волонтерство, партнерство, розвиток громади, шкільна культура, навчання впродовж життя, залучення батьків, послуги. Детальніше  ознайомитися з діяльністю школи  можна у презентації "Громадсько-активна школа. Кроки до успіху"