неділю, 22 травня 2016 р.

Захоплююча поїздка до м.Лубни



Валерия Коровина's Slidely by Slidely Slideshow

20 травня учні 2-А та 2-В класів здійснили чудову екскурсію визначними місцями Лубенського району. Розпочалася екскурсія з відвідування Мгарського  Спасо-Преображенського монастиря.
У травні 1993 року в Мгарській обителі відроджено чоловічий монастир. За відносно короткий період були повернені до життя Преображенський собор, монастирська дзвіниця, братські корпуси і Благовіщенський скит. Сьогодні обитель має і власне господарство. Воно складається з пасіки, яка дає 400 кг меду щороку, корів і птахів. Але найголовніше – те, що колись спаплюжена святиня сьогодні відродилася, тут знову лунають слова тихої чернечої молитви. Тепер, як і кілька століть поспіль, усі подорожуючі дорогою між Києвом і Харковом можуть милуватися красою Мгарського лісу та його святинею – Преображенським монастирем. Маленькі паломники теж мали чудову нагоду відвідати  це святе місце та попросити Господа здоров’я і благополуччя для себе та своїх сімей.
Далі дорога пролягла до Лубенського  молокозаводу, який є лідером щодо виготовлення якісної продукції під торговою маркою «Гармонія». Діти побували у сучасно обладнаних цехах, ознайомились з технологією виробництва основних молочних продуктів. Після того як дізнались про користь молочної продукції та її беззаперечну якість,  діти пообіцяли обирати тільки продукти торгової марки «Гармонія».

Найяскравішим етапом екскурсії були відвідини страусиної ферми у с. Вовча Долина. Господар ферми розповів про історію виникнення ферми, про життя та поведінку  страусів в дикій природі та умовах неволі. Діти дізнались  про особливості утримання, харчування цих дивовижних птахів. Також вони мали змогу самі погодувати страусів та їх сусіда ослика. На згадку про екскурсію  та страусів діти придбали сувеніри. Втомленими, але задоволеними діти повернулися додому, будуючи плани на майбутню подорож…