середу, 30 листопада 2016 р.

25 листопада,  я з колегами ітвіннерами Решетилівської ЗОШ І ступеня Григоренко Юлією та Щитовою Оксаною,    відвідала Національну конференцію eTwinning Plus 2016 у Києві. Традиційно, урочиста подія об’єднала найактивніших ітвіннерів – 176 вчителів та директорів з усієї України. Участь у заході також взяли: головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Оксана Коваленко,  амбасадор British Council Кріс Вільямс, вчитель-амбасадор програми у Словаччині Корнелія Логиньова, та представники PSA Ukraine – Сергій Теплов, Валентина Веліченко, Катерина Липовська, Юлія Данилевич й Олександра Цикура.
Захід розпочався з привітань від команди PSA та виступу керівника програми. Сергій Теплов розповів про основні тенденції розвитку освіти на світовому рівні, а також про те, які зміни мають відбуватися в Україні, щоб наша освіта ставала все якіснішою та відповідала цим трендам. А також наголосив на тому, що eTwinning Plus є потужним інструментом для здійснення цих амбітних планів.
Після чого перед нами виступила Оксана Коваленко. Вона розповіла про ключові моменти концепції «Нова школа» а також про те, яким згідно з нею має бути сучасний вчитель. Зокрема, підкреслила, що сьогодні ітвіннери і є тими піонерами, які безпосередньо реформують українську освіту. 
Далі  ми взяли участь у низці корисних воркшопів.  Корнелія Логиньова продемонструвала кілька інструментів для розвитку підприємницьких навичок в учнів за допомогою проектів eTwinning та відповідних ІКТ-засобів. А з Олександрою Цикурою обговорили те, як використовувати eTwinning Plus для конструювання позитивного іміджу школи та вчителів.
Цього року PSA Ukrainе нагородила й кураторів проектів, які отримали відзнаку National Quality Label. Пам’ятні призи одержало аж 63 вчителя, зокрема і Григоренко Юлія  за роботу над проектами «The garden full of spring butterflies», « Exiting words». Також усі присутні отримали дипломи учасників конференції. Після чого, на святковому фуршеті,  кожен з нас мав нагоду поділитися ідеями щодо подальшої діяльності у програмі, а також розділити радість і гордість за ще один успішно реалізований рік eTwinning Plus в Україні.
(за матеріалами сайту http://www.etwinning.com.ua) 


2 коментарі: