вівторок, 31 березня 2015 р.

     31 березня  учні 1-А та 1-В класів здійснили цікаву пізнавальну екскурсію до м.Кременчук та м.Комсомольськ.
  Спочатку  побували на кондитерській фабриці «Рошен», що у Кременчуці. Екскурсія почалася із зустрічі групи на прохідній фабрики. Невеликий екскурс в історію створення кондитерської корпорації ROSHEN, розповідь про її продукцію та фабрики. Дізналися, що під власним «солодким знаком якості» ROSHEN виробляє до 200 видів високоякісних кондитерських виробів (шоколадні і желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти). Загальний обсяг виробництва продукції досягає 450 тисяч тон на рік. Потім переглянули  фільм про процес виробництва кондитерських виробів ROSHEN. Екскурсовод розповів  про технологічний процес виробництва карамелі і познайомив  з роботою загорткових машин і процесом складання гофрокоробів. Спостерігали  за процесом фасування карамелі в пакети на розфасовувально-пакувальному обладнанні. Потім  поспілкувалися  з екскурсоводом, поділилися враженнями  і пройшли  в зал для дегустації. По закінченню  дегустації  отримали  солодкі подарунки.        
Потім екскурсія продовжилася у м.Комсомольськ. Діти із задоволенням переглядали експонати в чудовому музеї історії гірничозбагачувального комбінату, познайомились із птеродактилем Кєшою. Завідувач музею і за сумісництвом чудовий екскурсовод Микола Стахів заінтригував не жарт розповідями про дивовижну силу місцевого каміння та тектонічні розломи. Першокласники  із захопленням слухали його розповідь. З цікавістю розглядали транспортний парк, машини якого працюють у кар’єрі. Діти побували біля самого кар’єра, де могли розглянути як різні машини працюють у ньому, як добувають залізну руду. Назбирали багато  «коштовних» камінців, які  повезли додому на згадку. Мали змогу сфотографуватися біля найбільшої вантажівки в Україні. Також діти познайомилися з виробництвом виробів на сучасний трикотажній фабриці «Фламінго».  А на прощання  Микола Стахів побажав дітям ніколи не втрачати віри у свої сили та завжди  пам’ятати слова «Я все можу!». 
  Незважаючи на не зовсім сприятливу погоду,  діти залишилися задоволеними, сповненими приємних вражень та готовими до нових подорожей та відкриттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар