неділю, 1 березня 2015 р.

1 березня — Міжнародний день громадсько-активних шкіл



1 березня 2010 року громадсько-активні школи України взяли участь у відзначенні міжнародного дня громадсько-активних шкіл.
13 жовтня 2000 року учасники міжнародної конференції «Громадсько-активні школи та освітянська політика в країнах перехідного періоду в XXI столітті» проголосили 1 березня міжнародним днем громадсько-активних шкіл. Відтак, щороку це свято відзначається у всіх країнах, де діють громадсько-активні школи, а це Росія, Хорватія, Угорщина, Азербайджан, Словакія, Казахстан, Киргизстан, Чорногорія, Молдова, Україна, Великобританія, Вірменія, Боснія та Герцеговина, Чехія тощо.
Метою дня громадсько-активних шкіл є привернення уваги до діяльності громадсько-активних шкіл щодо розвитку громад, розвиток партнерських стосунків між ГАШ на місцевому, національному та міжнародному рівнях
     Наша школа з 2010 року приєднана до обласної мережі ГАШ. У своїй діяльності громадсько-активні школи, в тому числі і наша, орієнтуються на 9 міжнародних стандартів: лідерство, соціальна інклюзія, волонтерство, партнерство, розвиток громади, шкільна культура, навчання впродовж життя, залучення батьків, послуги. Детальніше  ознайомитися з діяльністю школи  можна у презентації "Громадсько-активна школа. Кроки до успіху"

                                                                             


Немає коментарів:

Дописати коментар